Dames, date jij wel met genoeg vrouwelijke energie?

Misschien heb je er wel nog nooit van gehoord, maar iedereen heeft vrouwelijke en mannelijke energie in zich. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar, maar elke energie heeft zijn voordelen. Een tijdje terug las ik hier verschillende artikelen over en damn! Er ging een wereld voor me open. Ik herkende me er enorm in en ben me er toen in gaan verdiepen. Met daten heeft dit namelijk veel meer impact dan je zou denken. Dus dames, met hoeveel vrouwelijke energie date jij?

Vrouwen hebben zich in de jaren flink ontwikkeld. Vroeger stonden ze achter het aanrecht en verzorgden ze het gezin, nu zijn het carrièretijgers. Wij vrouwen doppen onze eigen boontjes, zijn ambitieus en hebben eigenlijk geen man meer nodig. Ja, voor de gezelligheid uiteraard wel. Deze zelfstandige vrouwen die alles voor elkaar hebben, hebben veel mannelijke energie in zich. Daadkracht, de leiding nemen, het initiatief nemen, veel dingen zelf willen doen, grenzen stellen. Allemaal mannelijke energie.

Vrouwelijke energie is de zachte energie. Denk aan intuïtie, go with the flow, er gewoon zijn en emotie. Handelen op basis van gevoel, je laten leiden, kwetsbaar durven zijn. Ook een hele mooie en belangrijke energie.

Vastlopen in de liefde
Nathalie van Wingerden, eigenaar van Meetcute, coacht succesvolle vrouwen die vastlopen in de liefde. “Bij alles wat we doen, kunnen we kiezen vanuit welke energie we handelen. Omdat je in het dagelijks leven zo vaak en bijna automatisch vanuit je mannelijke energie opereert, is het lastig om ineens om te schakelen naar vrouwelijke energie op het moment dat je aan het daten bent. Toch is dat wel een aanrader, zeker indien je een man zoekt met mannelijke energie en je niet het gevoel wilt hebben dat je zelf steeds de kar moet trekken.”

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben zelf dus ook erg ondernemend en heb veel mannelijke energie. Maar ik vind het eigenlijk bij daten wel erg prettig om niet de leiding te hoeven nemen. En dat iemand gewoon moeite voor je doet. Ik dacht eerst dat het echt niet zou uitmaken om de leiding te nemen, als eerste te appen en dates voor te stellen. Ik was koppig en deed dit al jaren lekker eigenwijs gewoon zoals ik wilde. Maar nadat ik me hierin bent gaan verdiepen, is er een wereld voor me open gegaan.

Related posts

Leave a Comment